fredag 23 maj 2008

Vi vill ha kommentarer!!!


Tittade på statistiken över besök på sidan och glädjande nog är det faktiskt många som besöker oss. Kanonkul, men det vore jätteroligt med en liten hälsning då och då eller en liten kommentar. Man blir ju väldigt nyfiken på vilka ni är... På boxerspecialen var det flera stycken som kom fram och hälsade och kände igen Kingston eftersom de läst hans blogg. Det är ju rätt grymt! Det gör ju också att man får ganska dåligt samvete när man inte skriver något på länge...


Vi väntar i alla fall fortfarande på röntgenresultatet. Jobbig väntan. Om Kingston skulle få börja jobba med Johan så vill jag ju ha en "egen" hund. Jag tränar ju med Kingston nu, men det kommer ju inte bli så mycket sånt om han ska börja jobba med Johan. Paso älskar att träna och är kanonduktig. Han hade lätt klarat ettan utan att ens anstränga sig(om han slapp hoppa med sina gamla ben...), men han orkar inte så mycket. Han busar med Kingston, biter honom ibland, leker med Sumo och springer i skogen...han är väldigt nöjd med det. Så vad ska jag ha för hund då? En boxer till? En tik? Just nu är jag lite inne på en softie...ändrar mig hela tiden... Om Kingston inte kan jobba med Johan så är det ju enkelt. Då kommer jag och Kingston börja tävla i spår och ren lydnad. Då får ju Johan en ny hund att ägna all tid åt... Mycket att fundera på...


Oavsett hur allt går så är det kul att se att Kingston älskar sitt hus, sin stora trädgård och hela Sandsjöbackareservatet utanför dörren. Nästa vecka kanske vi kommer lite närmare svaret på hur det blir...


/Linda

onsdag 21 maj 2008

Ett stort fall framåt...

Vad händer kanske ni undrar...Jo...ganska mycket faktiskt... I helgen körde vi lite spår hemma hos Johans föräldrar och därefter har vi fortsatt med fotgåendet och lagt mer krut på kontaktövningar eftersom Kingston ibland har en tendens att vilja leva sitt eget lilla hundliv.

Så var det det här med röntgenresultat... Vi började undra lite när vi inte fick några resultat i början av veckan. Jag skrev till vet.data på SKK och frågade hur det gick. Vi fick till svar att kliniken hade skickat en CD-skiva med röntgenbilder...och de hade nu skickat tillbaka dem så att de kunde ta ut bilder så SKK kan kolla på dem. Idag pratade jag med Smådjursakuten där Kingston röntgades. De sa att de genast skulle kolla att alla handlingar var skickade till SKK. Återigen ett mail till SKK där jag frågade om det skulle ta lång tid. Jag sa att om röntgen ser bra ut så skall Kingston L-testas V.26. De sa att när de har fått bilderna så kommer det ta ca en vecka. Hoppas att bilderna kom fram idag...

Nu till något mycket roligare...

Igår var Jag (Johan) och Kingston på polisens sportcenter i Kallebäck. På lunchen skulle jag rasta Kingston och eftersom det är fin natur så släppte jag Kingston. Helt plötsligt ser jag hur Kingston blir helt stel...drar upp vänster framben...reser ragg....och fäller fram öronen...därefter tre "tjolahoppsanskutt" och far sedan iväg som en kanonkula... Jag ser inte vad Kingston sett utan skriker direkt "STANNA" för allt vad rösten håller...Döm om min förvåning när den lilla grisen stannar direkt...ställer sig i givakt och sedan börjar lunka tillbaka mot mitt håll...det är då jag ser det...Bakom några buskar på stigen kommer det en stor schäferhane... Jag kopplar Kingston och schäfern med husse kan passera. Kingston fick rejält med beröm och jag var synnerligen stolt över vår lilla gris som genomförde ett "eget sändande med återkallande" med högsta poäng... LYCKA!!!

Nu har vi varit ute på långpromenad och Kingston och Paso snarkar nu ikapp.

Vi får se om vi hör något från SKK i slutet av veckan...

söndag 18 maj 2008

Söndag och svinkallt...


Kingston har tillbringat helgen med mycket lek och bus. Han har fått leka med Asta (en tibetansk spaniel) för första gången. (Asta bor med Ingemar och Johanna.)Det gick ganska bra. Asta är ju väldigt liten och Kingston är ju väldigt klumpig... Han gjorde dock sitt bästa och det gick som sagt ganska bra. Asta visade sig vara en tuff tjej som nafsade efter Kingstons öron när hon fick nog. Kingston tyckte att det var lite läskigt...en så liten och söt hund som ändå kan vara så bestämd... Paso var också med och han kan ju skilja på lek mellan stor och liten hund, men så är han ju elva år och gammal och vis. Vi människor fikade på en filt i trädgården och hade det gott.


Igår var Kingston och Paso hos Johans föräldrar i Alingsås. Kingston fick gå en roligt spår med massa vinklar. I spåret låg det konstiga saker som strumpor och annat. Kingston hittade och markerade allt galant. Han älskar att spåra.


Imorgon väntar vi på röntgenresultatet...det måste komma då...

/Linda

onsdag 14 maj 2008

En soft onsdag...


Inget speciellt att skriva om idag. Vi inväntar röntgenresultat, men det dök inte upp något idag. Hoppas på imorgon istället... Kingston har varit med Johan på jobbet idag. Johan hade något möte ute i Kallebäck där polisen har sina skjutbanor. Kingston softade på lagom avstånd från skjutandet och var helt oberörd av ljudet. Han är en cool liten kille!


Nu har vi just varit ute på en liten promenad, brorsan Paso var naturligtvis med också. De lekte och busade i skogen så nu är de riktigt trötta...Paso är trött i alla fall. Kingston är med Johan ute i trädgården och hjälper till med vattningen. Det går väl sådär. Kingston vill gärna fånga vattenstrålen samtidigt som han inte riktigt vill bli blöt. Ser ganska kul ut.


Håll tummarna för ett bra resultat i brevlådan imorgon...

/Linda

söndag 11 maj 2008

Utställning i Lerum!


Idag har vi tillbringat hela dagen i Lerum på en boxerspecial. Kingston laddade på morgonen med att vara ute med Johan och cykla en stund. Efter det drog vi iväg med bilen mot Lerums brukshundsklubb. Paso tyckte att det var för varmt och bestämde sig för att vara hemma. Kingston( och Johan) skötte sig perfekt i unghundsklassen och fick en etta i kvalitet och kom fyra i konkurensen. Det roligaste var inte placeringen utan att Kingston fick med sig ett HP också. (För er stackars icke invigda så ska det kanske sägas att HP är ett hederspris som domaren kan välja att dela ut.) Kingston var mycket nöjd och sprang glatt omkring med sina rosetter och sin bästa leksak.


Vår uppfödare Ingrid (Enchanter's) var där och ställde bland annat Kingstons brorsa Petter. Kingston ställdes i unghundsklass, medan Petter tävlade i öppen. Petter blev också fyra vilket var kanonbra. Det gick överlag ganska bra för Enchanter's hundar och Ingrid blev också fyra i uppfödarklassen. Det verkade som att siffran fyra gällde för Enchanter's idag. I uppfödarklass hade Ingrid vår Kingston, och Johan tog hand om Petter. Det var perfekt! Kingston var inte så stöddig och kaxig när han inte hade Johan med sig utan skötte sig alldeles utmärkt. Han kunde stå bredvid sin bror utan att morra och dumma sig. Han blir faktiskt bättre och bättre på detta...att ta det lugnt alltså... Nu är han hemma och helt medvetslös. Han snarkar och sover sitt allra bästa.


Annat kul idag var att träffa allt trevligt boxerfolk, både från Enchanter's och andra ställen. Kingston blev också flitigt fotad vilket är roligt. Vi ser fram emot bilderna. Speciellt "extramatte" till Enchanter's PCs Pluto(?) tog massa kort. Det tackar vi extra för! Skicka gärna bilder till ltohl@hotmail.com och linda_paso@hotmail.com Jag och Johan passade också på att titta på Robban när han tränade skydd med sin "nya" tjänstehund, boxern Nitro. Ett litet kraftpaket! Nu känns det ännu mer spännande att tänka på att vi ska försöka få in Kingston på samma bana. Nu inväntas röntgenresultat innan det är dags för det stora testet...


/Linda

lördag 10 maj 2008

Boxerspecial imorgon...


Idag är det lördag och Kingston är trött som en liten gris. Idag har han gått runt "vår"sjö och hem till Saras föräldrars hus. Där väntade Sara och bästa hundtjejen Diva som är en blandning mellan allt möjligt, mest Amstaff och boxer tror jag. De hängde på hem till oss och Kingston var helt lycklig när han fick leka med Diva i trädgården. Diva visade honom en massa nytt som man kan hitta på i trädgården. Hon visade bland annat att man kan gräva stora hål i sandlådan. Mycket uppskattat av Kingston som tidigare ignorerat denna möjlighet... Sedan bestämde hon lite över Kingston, vilket han tyckte var lite märkligt men vad skulle han göra...


Annars har Kingston just nu börjat få för sig att väldigt mycket i trädgården är hans. Alla pinnar är hans, alla leksaker är hans, Sumo är hans katt, vissa vattenskålar är bara hans...Den som han testar sin nya strategi på är en ganska förvånad Paso som ju inte bryr sig så mycket om att äga vattenskålar, men som själv tycker att han äger alla pinnar och leksaker... Det har ju som tidigare beskrivet inte varit en så framgångsrik strategi för Kingston eftersom Paso tröttnade och bet honom i ansiktet. Igår tröttnade jag på honom och gjorde klart att alla hundar får dricka i alla skålar. Kingston tyckte nog att jag var väldigt dum och sträng, men han fattade i alla fall.


Imorgon är det boxerspecial som gäller. Det ska bli kul att titta på massa fina hundar. Paso funderar på att följa med som publik. Vi hörs snart igen!


/Linda