onsdag 30 juli 2008

Tillbaka från Skummeslöv/Båstad!

Så nu är jag, Johan och alla hundarna tillbaka i Göteborg...Lindome heter det visst nu... Vi har haft en bra semester, men inte helt lätt. Med vår nya hund Stina i "flocken" så blev det ett visst organiserande med alla hundar. Lägg då till att min syster har en hund och min mamma en. Det blev en del "hund i skruv" i trädgården för att inte totalt kaos skulle uppstå. Att Stina började löpa en dag efter att hon kommit gjorde inte saken bättre. Ett tag trodde jag att Paso, Kingston och Max skulle dö i hjärtflimmer när Stina var i den jobbigaste perioden...

Väl hemma var hundarna lyckliga. Kingston och Stina leker som galningar så mycket de får. Stina bestämmer helt klart och Kingston är inte alltid nöjd, men säger inget. Plötsligt har ju situationen uppstått av vi får hålla lite koll på Paso och Kingston, för Stina vaktas lite som om hon vore det bästa märgben de sett. Vi vill inte har några fler uppbitna ögon...

Stina klarade sitt L-test igår. Hon är ju bara 15 månader så det är ju inte riktigt officiellt utan räknas som förtest, men hon gjorde hela testet och kommer inte behöva göra om det... Hon börjar alltså med Johan i Karlsborg den 18 augusti. Nu är de på Råhult hela dagarna och Stina har visat att hon är duktig på det mesta. Johan har ju haft flyt att han fått en hund som växt upp hos en hundförare. Hon kunde redan massa saker när hon kom till oss.

Tråkigt igår var att min mamma fick avliva Bella, hennes springer spaniel på nio år.Hon har varit tokfrisk hela livet, men utvecklade snabbt en blodsjukdom på slutet som man inte kunde göra något åt. Hon har flera syskon som dött i samma sjukdom fast mycket tidigare. Vi kommer sakna Bella!

Nu ska jag ut och leka med Paso och Kingston i värmen.

/Linda

onsdag 2 juli 2008

Bästa vänner!!!







Det går fortsatt bra i vårt zoo. Stina snodde en pinne från Kingston och han blev så förvånad att han inte hann bråka. De leker så mycket att man får hjälpa till och begränsa leken. Paso leker också ibland, men på sitt gubbiga sätt. Det går bra en stund, men sen måste han skälla bort henne. Det trista är att vår katt verkar ha flyttat till våra grannar. Han tyckte väl att det fick vara nog, tre hundar blev droppen.






Idag är Stina med Johan vid kusten och leker vattenlekar med kollegorna. Stina klättrar tydligen runt på klipporna, och Johan har passat på att ta med henne till diverse skumma ställen som miljöträning. Hon verkar klara det bra. Hoppas det håller!






/Linda