tisdag 30 december 2008

Gott nytt år från hundarna!

Vi har tillbringat sista veckan i Skummeslöv hos mamma. Fantastiskt tycker Kingston att man kan springa på en sandstrand och nosa på allt. En strand som dessutom typ aldrig tar slut. Idag gich vi cirka 45 minuter på stranden mot Båstad och sedan samma sträcka hem. Det var soligt, kallt och jättefint! Stina och Paso är med Johan i Göteborg, men de kommer imorgon. De har varit här över jul, men var hemma för Johan och Stina skulle jobba. Hon spårade visst upp några tjuvar i natt. Skoj tyckte Johan!!!

Kingston tycker det är ganska skönt när de andra hundarna är borta för då behöver han inte sova i sin bur. I natt hade han visst hoppat upp i sängen...märkligt...;-) När Stina är tillbaka så blir det full rulle igem. Otur att hon skulle löpa just över jul. Det fungerar ju inte så bra med två hanar och en löptik tillsammans så hon har fått bo uppe hos mamma. Mamma tyckte att Stinas gigantiska bur passade in perfekt i julpyntningen!!!

Annars har vi haft en del kul med hundarna under jul. Kingston har fått spåra igen och han var helt lycklig och naturligtvis jätteduktig. Han har också övat med Stina på passiv markering och det tyckte han var sådär roligt. Varför ska man lägga sig och påvisa ett föremål när man kan ta det och hoppa på det, eller kanske bara bita lite i det?! Till slut fattade han och då blev det kul igen!

Han har också varit duktig på att möta både hundar och hästar. Han lyckades dock hamna i en liten konflift med Paso när en liten pipleksak dök upp i trädgården. Paso anser ju att alla saker är hans och Kingston likaså. Stina kan ju sno deras saker, men hon är ju tjej... I alla fall tyckte Kingston att det var en bra idé att hoppa på Paso, vilket bara resulterade i att Kingston fick ett sår på läppen. Sen var han rädd för Paso och ville inte sova i Friggeboden om den gamla, dumma och förvånansvärt snabba hunden var där. Men nu är de vänner igen...

Nu ska jag gå och fixa lite inför imorgon. Önskar alla ett gott nytt år!

/Linda

P.S Jo Bosse, vi har faktiskt köpt ett Flexikoppel eftersom han vant sig vid detta i Karlstad! Han älskar det och går jättefint! Nu vill Stina också ha ett! D.S

söndag 21 december 2008

God Jul och gott nytt år!







Så nu är vi snart framme vid jul och då tyckte Stina att det var dags att börja löpa... Exakt som sist! Enda gången vi haft alla tre hundarna hemma var i somras under semestern och då började Stina löpa ungefär direkt hon klev innanför dörren. Nu har hon varit hemma en vecka, igår hämtade vi Paso och idag började hon löpa... Än så länge är ingen av de andra hundarna så intresserade, men vänta ett par dagar så får vi börja ha isär dem. Känns lite typiskt nu när vi ska ner till Skummeslöv och bo hos mamma i vår friggebod på tomten. Men vi fixade ju det i somras så det funkar väl nu också.






Roligt att berätta är att Kingston och Stina verkligen fungerar väl ihop. De leker ihop och sover ihop! Inomhus får Stina och Kingston bo i samma rum, medan Paso och Sumo har resten för sig själva. Det fungerar utmärkt. "Småhundarna" sover mest när de är inne för de är alltid trötta efter promenader, skogsrace, träning eller massa lek. Vi får hitta ett annat system nu när Stina löper naturligtvis.






Paso och Kingston har fått gå koppelpromenader tillsammans. Paso blev jätteglad när han såg Kingston och ville direkt fram och leka. De får dock vänta lite. Kingston blev också glad och vi lät dem nosa av varandra lite och sen var det promenad bredvid varandra som gällde. Gick jättebra!






Stina har flugit helikpoter sen jag skrev sist. Hon tyckte det var jättespännande! Kingston och jag har anmält oss till en kurs någon gång efter nyår. Ska bli kul att både komma igång och träna i grupp och enskilt. Kingston är jätteduktig nu när vi börjat lite med framförallt lydnad igen. Jag är mest ute efter kontakten och att det ska vara jättekul så vi har kört korta, korta pass. Under julledigheten ska vi lägga lite spår också nere i Halland.






Skriver nerifrån Halland nästa gång om hur det går för oss i Friggeboden...






/Linda

måndag 15 december 2008

Sumo måste nog flytta...











Efter att jag och Johan funderat lite kring vår djursituation har vi kommit fram till att Sumo nog måste flytta. Sumo är ju världens bästa katt, men nu har det nog blivit lite mycket för honom. Kingston flög ju på honom igår, men det tror jag kan lugna sig. Kingston gjorde en massa märkliga saker igår som han aldrig gjort innan. Kingston och Sumo var ju bästa vänner innan Kingston åkte på semester till Karlstad. Stina däremot har aldrig varit bästa vän med Sumo. Hon vill helst äta upp honom. Sumo har lärt sig att inte gå in i kattluckan när Stina är hemma. Han sätter sig utanför och jamar istället för att vara på den säkra sidan. Men någonstans känns det som att det blir för mycket olika djurkonstellationer att hålla reda på. Kingston och Stina älskar varandra, men Paso får inte vara med för då blir Paso och Kingston arga på varandra. Paso och Stina älskar varandra, men då får Kingston hålla sig borta. Ta in Sumo i det hela så blir det kaos. Han skiter ju i kompostgaller och barngrindar från Ikea. Det bästa är nog om Sumo flyttar till mamma, Cissi och Dan i Skummeslöv. Där skulle han ha det bra och bli lekkamrat till en snäll golden. Vi tänker vidare på detta...








Kingstons liv har idag bestått av att han varit med Stina och Johan på jobbet. Han har åkt polisbil hela dagen och vaktat bilen från alla med fyra ben som gått förbi. Stina har mest försökt spåra upp tjuvar hela dagen utan framgång. När hundarna kom hem gick vi alla fyra en långpromenad och nu sover hundarna sött.








/Linda

söndag 14 december 2008

Kingston är hemma igen!







Nu är vi hemma igen efter en bra helg i Karlstad. Vi åkte upp tidigt på lördagmorgon och ju närmare vi kom Karlstad desto mer vinter blev det. Till slut var det helt vitt. Då är det tur att man har en bra bil med bra däck... Kingston kom ut och hälsade på oss när vi kom fram. Han har växt till sig och blivit grövre runt nacke och bredare i ansiktet. Han var superfin i kroppen och riktigt vältränad. Han var jätteglad, men inte lika tokig som sist vi hälsade på. Bosse och Kerstin bjöd på massa god mat hela helgen. Vi behöver aldrig äta mer. Vi var även en stund inne i Karlstad och passade på att julhandla lite. Kingston och Stina tog upp bekanskapen igen och de hade otroligt roligt. Det gick i cirka tvåhundra kilometer i timmen!!! Stina har en ful ovana att hon biter Kingston i nacken och han säger inte ifrån. Sist de sågs fick Kingston fula bitmärken över hela nacken och det blev inte så bra. Inget stort, men onödigt. Vi fick gränsa henne lite där för hon kan bete sig bra med andra hundar. Hon fattade hur man lekte efter ett tag. Paso har ju sagt ifrån till henne, men här fick vi påminna henne. Det var i alla fall kul att se att de hade dragkamp med pinnar, race i all snö och var allmänt lyckliga.






Helgen gick fort. Det gör ju det när man har roligt. Alla som "tagit hand om" Kingston var där. Linn och Andreas, Marcus och Maria och naturligtvis de huvudansvariga...Bosse och Kerstin. Kingston var som en liten kung som bara gick omkring och var älskad av alla. Till slut var det i alla fall dags att åka hem. Lite ledsna ögon hos vissa, men allt gick bra. Kingston hoppade in i sin bur bredvid Stina och sen bar det av hemåt. När vi kom hem gick Johan en promenad med hundarna i skogen och sen var det dags för Kingston att kolla igenom huset. Stina gick direkt och la sig och sov i sin korg i sitt rum, med grinden stängd. Kingston sprang runt och nosade av allt. Han höll på länge och det märktes att han hade svårt att slappna av. Till slut fick han syn på Sumo och då bröt ett litet helvete ut. De forna vännerna var inte vänner längre, i alla fall tyckte inte Kingston det. Han kastade sig över Sumo, som intet ont anande låg och vilade. Johan var närmast och fick loss Kingston och talade om för honom att så där gör man bara inte. Lite trist att börja med att vara sträng mot honom, men så blev det. Kingston var alldeles spänd i hela kroppen när Sumo gick förbi, men slappnade av lite mer när Sumo gått ut. Vi får se hur det går med detta. Det kanske kan lugna sig när Kingston landat lite.






Efter detta tumult gick Kingston ner på nedervåningen och kissade lite...förmodligen över Pasos doft... Vi gjorde ingen sak av detta utan tog bara bort det. Helt klart var att det var lite mycket för honom. Efter detta sov han gott bredvid oss när vi kollade på TV. Nu ligger han i sin bur och sover bredvid Stina som ligger i sin bur. Han snarkar och har det bra. Det tar nog ett tag innan vi alla vant oss och lärt känna varandra igen...






Skriver mer snart! /Linda

onsdag 10 december 2008

Snart är han här...Kingston!!!




Nu börjar det verkligen närma sig Lucia och med det Kingstons återkomst!!! Vi åker upp till Karlstad på lördag och stannar till söndagen. Kingston har ju varit borta i fyra månader så det känns lite läskigt. Sist vi hälsade på blev Kingston otroligt glad och det kändes tungt att lämna utan att ta med honom tillbaka. Han har det verkligen jättebra där, men det var ändå svårt. Vi tar med oss Stina, Johans polishund, när vi hämtar honom. De älskar varandra så det blir nog ett kärt återseende. Paso får vara hemma hos hans andra husse medan vi är borta. Paso kommer nog tycka att det är sådär att Kingston kommer tillbaka igen.




Paso fyller tolv nästa år och han tycker att Kingston är lite väl okontrollerad i vissa situationer...till exempel när Kingston springer förbi med världens störtsa pinne så att Paso får den rakt i huvudet. Stina gör exakt likadant, men hon är tjej och då förlåter Paso det mesta. Han leker gärna med Kingston också, men måste skälla på honom lite då och då. Det går nästan alltid bra, men det har varit tillfällen då Kingston vägrat "ta någon skit". En sådan gång slutade hos veterinären för Kingston då han fick sy ihop runt sitt öga lite...vi ser helst att det inte händer igen!!! Kingston har aldrig lyckats mer än att dregla ner Paso lite, men Paso har ju en lång nos och den gör liksom lite mer skada. Vi hoppas dock på att undvika sådana situationer. Vi får skola ihop dem igen och då utan Stina. De älskar ju båda henne och det blir nästan som ett köttben som de båda vill ha...strid alltså!




Idag har jag uppdaterat mig lite på boxersidor och förberett mig på att bli boxermatte igen. Min ambition är att debutera med Kingston i spår och lydnad nästa år. Det ska bli fantastiskt kul att försöka nå dit! Johan tänkte tävlat med honom i lydnad i en liten tävling i Laholm precis innan han blev biten av Paso vid ögat och det fick ställas in. Nu gäller det att få igång allt igen och dessutom med mig. Under tiden då Johan fortfarande hoppades på Kingston som tjänstehund var det nästan bara Johan som tränade honom. När Kingston var liten tränade vi honom tillsammans jämt, men nu kommer det nog bli mest jag. Johan har ju Stina, som ju blev färdig polishund för ett par veckor sedan, att träna med. Hon är väldigt duktig på att spåra och Kingston har också lite talang för det så det blir kul att köra ihop. Vi har ju gått spårkurser med Kingston och tränat mycket spår så det är något Kingston kan. Nu gäller det bara att få till allt som ska stämma på tävling. Våren 2009 känns som en bra start! Bättre sent än aldrig!




Skriver snart igen! Hälsningar Linda!