söndag 20 september 2009

12 pinnar!!!


I torsdags lyckades Kingston med den fantastiska bedriften att fixa alla tolv agilitypinnarna på en gång. Det var första gången vi provade, annars har vi hållt oss till fyra. Det var helt fascinerande att se att han bara fortsatte efter de fyra första. Det känns som att det har gett utdelning att ha fyra pinnar i trädgården att öva på både nu och då. Dags att ta fram resten nu! Det är också roligt att se att jag, belöningarna och alla hinder är mycket roligare än alla hundar som springer runt och övar på sitt. Nu ska träna på kontaktfält och extern belöning tills nästa vecka. Det känns som att vi har lite flyt nu!

Stina var och gjorde ett MH igår. Det var roligt att se, men det märks att det blir konstigt att beskriva en hund som är tränad till att bete sig på ett visst sätt. Stina fick till exempel ett på gripandet i jakten för hon sprang aldrig fram. Johan har tränat henne som en galning på att inte springa efter harar, kaniner, saker som rör sig fort...typ vår katt( som fick flytta...). Det syntes så tydligt att hon ville fram, men vände sig om och väntade på okej från Johan. Annars gjorde hon grym reklam för rasen genom att vara hur tillgänglig som helst. Hon pussade på testledaren och var allmänt kelig.

Nu sover alla hundarna här hemma och jag ska ta och äta lite. Skriver snart igen!

/Linda

fredag 11 september 2009

Agilitygrisen!!!


Igår var det agility igen. Fantastiskt väder och det var endast tre hundar så det var lite som att ha privatträning. Igår fortsatte vi med att få upp farten på hundarna och som alltid att jobba med kontaktfälten. Kingston gjorde bra ifrån sig. Som vanligt så tappade han det lite på slutet och blev den "trötta" boxern som helst vill ligga på sidan och vila. Lite bilder nedan.

måndag 7 september 2009

Sökträning...

Idag har jag kört lite sök/markeringsträning med hundarna. Stina har ju kommit lite längre än Kingston, så jag körde henne först med en vallad korridor och en ovallad. Eftersom jag var själv så fick jag hänga ut två jackor.
Stina gick ut bra och jag fick en förvånansvärt bra skallmarkering. När vi tränar på jobbet så har vi belönat ute hos figuranten, men nu gick jag ut till henne och belönade från jackan med klick och boll. Andra skicket i ovallat fick jag skicka om. Hon drog iväg vänster, men i andra fick hon jackan i vind och även här en bra anskällning.

Kingston startade som han alltid gör - med en rivstart. Ut till jackan i korridoren och sedan stod han bara och kollade på jackan innan han började morra på den.... :) Efter lite hjälp kom han igång och sedan belöning från jackan. Andra jackan i "Stinavallat" gick det bättre. Han for ut rakt och sedan försökte han först skall ner jackan som ni kan se på bilden...efter att jag börjat närma mig så började han först morra, gurgla och sedan kom skallet...belöning från jackan med boll och sedan fick han "boxerspunk"... Nu ligger de och sover.
Jobbar natten med Stina och ikväll tror jag det bli magiskt med många biltjuvar som springer från bilar rakt ut i terrängen... :)




MH för Stina den 19 september


Fick brev från Kungsbacka BK idag. För att kunna tävla bruks med Stina så krävs ju som de flesta vet ett genomfört MH. Det har varit lite meckigt att fixa till det eftersom det är polismyndigheten som äger Stina. Stamtavlan var i Oslo och först måste jag ha den skickad hit och sedan anmäa osv.


Idag fick jag iallafall veta att Stina skall göra sitt MH den 19 september. Skall bli kul att se hur det går, och jämföra med hur Kingstons såg ut.


fredag 4 september 2009

Lillgrisen har snygga knän oxå!!!!

Idag ringde Ingrid till Linda och sa att hon pratat med SKK om Kingstons röntgenresultat på knäna...Det visade sig att - fanfarer - hans knän är lika snygga som hans armbågar!!!! UA!!! Så nu blir det till att beställa tid för korning.

Igår var vi på kursstart på agilityn. Kingston var grym och det syntes att Linda kört slalom och tunnel med honom under sommaren (tack Rusta) Kingston körde fyra pinnar utan hjälp och framåtsändande över hinder var inga problem. Får nog träna lite mer tjuvstartsträning för att han skall sluta sitta och skaka framför första hindret. A-hindret har han fattat bra och har bra kontroll på kontaktfälten. Skall bli kul att se hur det här artar sig....Hoppklass i vår??? :)


torsdag 3 september 2009

Nu börjar agilityn igen!

Idag börjar Kingstons agilitykurs igen. Han gick ju en nybörjarkurs och en fortsättningskurs innan sommaren, och nu lägger vi på ännu en kurs. Det ska bli jättekul att köra igen och att se vad han minns, och framförallt vad jag själv minns. Johan är ledig idag så han ska också med så det är kul. Det är lite lättare att vara två, för man ser ju inte vad man själv gör för fel. Instruktören är jättebra, men hon kan ju inte kolla varje sekund. Jag rapporterar mer när vi varit där. Ska försöka ta lite bilder också. Hörs snart igen!!!
/Linda