fredag 30 april 2010

Ylande hundar och agility!

I natt låg jag i min säng och försökte desperat somna ifrån min onda rygg när jag plötsligt hörde det...ylandet! Paso, som tycker att det är väldigt spännande att Stina löper, satte igång med ett vargylande som kunde döda. Efter tredje omgången med ylanden var jag redo att gå ner och strypa honom. Som tur var för Paso så gjorde ryggsmärtan att det inte var värt att gå upp ur sängen. Hoppas på bättre lycka med sömnen i natt, men jag är tveksam...

Igår var det premiär för Kingston och hans agilitykurs avancerad steg ett. Vår ordinarie instruktör hade skadat sig så hennes sambo, som också är instruktör, fick hoppa in. Han var grymt bra! Det märktes att gruppen hållt på ett tag och att kraven höjts en bit. Johan fick köra eftersom jag är lite orörlig! Det gick superbra och Kingston var lycklig. Nu ska vi öva hemma och bli bättre och bättre!

Skriver snart igen!

Linda

tisdag 27 april 2010

Kingston på nya äventyr!

Det har ju varit lite segt med uppdateringar, men nu tänkte jag att jag ska skärpa mig. Nu när den kära uppföraren Ingrid (eller mamma som Kingston kallar henne...) inte längre finns på facebook, måste ju även hon få bli lite uppdaterad!!! I helgen var Kingston i Örebro för att göra sitt MT, för att förhoppningsvis bli KORAD i slutändan. Det var fantastiskt roligt att se hur Kingston utvecklats mental sedan han gjore sitt MH, men också sedan han genomförde sitt L-test. Nu var det ingen hund som satte sig bakom husse och skällde vid "dumpen". Istället var det en hund som bara tittade till och sedan gick rakt fram och luktade lite på overallen. Bra gjort! Överhuvudtaget så hade helt klart Kingstons självständighet utvecklats i positiv riktning, inte för att han någon gång varit osjälvständig. Han hamnade till slut på 505 poäng av 600 möjliga, vilket ju är en jättebra poäng. Flera av hans "släktingar" gjorde också sina MT den här helgen och alla var jätteduktiga. En riktigt bra helg för hundarna och naturligtvis för Ingrid och Enchanter's. Nu ser vi fram emot exteriörbeskrivning i Lerum så att Kingston kan gå runt och skryta med titeln KORAD. Håller tumarna för det. Som Kingston själv säger..."Jag har ju faktiskt vunnit öppna klassen en gång. Jag är snygg!"

I övrigt så är det full rulle med hundarna. Stina har precis börjat löpa, typ igår. Det är ju lite halvjobbigt när man har två hanhundar som inte direkt älskar varandra. De blir ju inte direkt mer gulliga mot varandra med en löptik i huset... Paso blir förbannad bara han ser Kingston! Som tur är så är det ingen av hundarna som blir tokig runt löptikar...den här gången... Paso är lite mer gnällig, men annars märks det inte mycket. Han har annars blivit riktigt tokig någon gång när Stina löpt, men han är ju så gammal att han väl inte orkar anstänga sig.

Imorgon ska Kingston börja sin avancerad steg 1 i agility. Tyvärr har jag jätteont i ryggen så Johan får hoppa in och köra i mitt ställe. Jag ska i alla fall kolla på och kanske ta lite kort. Jag har i alla fall kört lite hopp och slalom med Kingston i trädgården och det fungerar bra. Ska bli kul imorgon!

Hörs snart igen!

/Linda