söndag 16 maj 2010

Debut i lydnadsklass 1...



Så har det då skett! Den efterlängtade debuten i lydnadsklass ett. Resultatet?! Ja det var ju ingen succé, men det var en början. Om man ska titta på det positiva att ta med sig så var det att platsliggningen fungerade perfekt. Kingston fick ligga längst ut, vilket också passade honom bra. Han brukar aldrig resa sig upp när vi tränar, men man vet ju aldrig. I ettan känns det som att allt kan hända!!! I stället var det faktiskt en hund i klass tre som tyckte det var kul att leka lite med de andra deltagarna under platsligningen. Lite ovanligt ändå!

Det var Johan som tävlade med Kingston denna debutdag och de var ungefär lika trötta båda två eteråt, Kingston var kanske något tröttare. Johans föräldrar kom och tittade och det var kul! Kingston före detta instruktörer, Nalle och Annelie Oscarsson, var också där. De tävlade själva, men tittade också lite på Kingston. Nalle förklarade dessutom för Johans föräldrar hur det hela gick till. Tillbaka till tävlingen... Kingston tyckte inte att läggande och ställande under gång var något han var road av så där blev det nollor. Naturligtvis blev det då svårt att nå några höga poäng... Det syntes redan när Johan och Kingston kom in att Kingston var ofokuserad. Han såg ungefär lika pigg ut som efter en hel utställningsdag i alldeles för varmt väder. Johan kämpade dock på och fick med sig Kingston i perioder på linförighet, men mest funderade Kingston på annat där. Inkallning och hopp var det Kingston gjorde bäst med 9,5 i betyg, men han var även där något slö och ofokuserad. Det märks att vi tränat för lite på brukshundsklubben och att han blev trött av alla intryck. Nu är vi i alla fall igång och Johan är redan anmäld till två lydnadstävlingar till i juni. Spännande!

Nästa helg är det boxerspecial i Lerum. Det ska bli kul för då ska Kingston även exteriörbeskrivas och om det går som det borde ;-) så kommer han få titeln KORAD. Det vore riktigt fräckt faktiskt! Har även letat spårtävlingar, han är ju ändå en brukshund, men det får vänta tills efter sommaren. Hoppklass i agility är också något det ska bli kul att debutera i. Han älskar verkligen agility. Det är dessutom grymt bra för kontakten, vilket ju är trevlig bonus. Återkommer snart med mer info.

/Linda

P.S. Har inga bilder från tävlingen än. Lägger istället in en från agilityträningen, och en på Kingstons brorsa Bosse (med matte Åse) D.S.

tisdag 11 maj 2010

Den grymma lilla flyggrisen!





Kingston hade grymt roligt på sin agilitykurs igår. Han hoppade för sitt liv och sprang allt var han kunde, plus att han lyckades få till i alla ett par snygga slalomingångar. Vi avslutade med att köra en bana bestående av sjutton hinder. En jättebra kväll!

/Linda

söndag 9 maj 2010

Allt och inget!




Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Det bästa som hänt är att Stinas värsta höglöp är förbi. Idag kunde hon och Kingston leka tillsammans igen utan att det blev fokus på att göra lite nya hundar. De nosade av varandra, och även om Kingston visade lite intresse så var det snabbt förbi och sedan var det pinnar och bus som gällde. Just nu ligger alla hundarna och sover som små grisar. Vi har haft vänner hemma idag på lite brunch och det tar ju lite energi av hundarna att nosa av allt och kolla så allt är som vanligt hemma efter att gästerna har gått. Eftersom lilla tibbetjejen Asta var med så fick Stina och Kingston hålla sig undan. Stina ser ju tikar mest som något onödigt på denna jord och Kingston är lite för intensiv för Asta. Paso var dock med lite, men Asta bad honom dra och sen var den leken över.

Kingston har fortsatt med sin agilitykurs! Bilderna är från förra gången. Kingston tycker att det är så oerhört roligt. Nu kör vi slalomingångar hemma i trädgården och extern belöning. Funkar bra! Johan har också kört en del lydnad med Kingston, vilket Kingston inte tycker är lika kul men om belöningen är bra så hänger han på och är riktigt duktig.

Den 23 maj är det boxerspecial i Lerum och då ska vi vara med. Boxerkillen Alf "Affe" kommer ner och bor hos oss och han ska också vara med. Det ska bli kul att se om Kingston kommer att hata honom... Vi får ta en härlig koppelpromenad i skogen och sen får vi se om de kan hälsa under ordnade former. Kingston kan ju leka med de flesta om bara introduktionen sker på rätt sätt. På förra agilityträningen utvärderade vi veckans pass inomhus och då låg Kingston precis bredvid en hane vid namn Bilbo som går samma kurs. Det gick jättebra. Vi har ju jobbat mycket med just Kingstons reaktioner kring andra hanhundar och nu ser man att det jobbet, plus att han mognat, gett resultat. Roligt!

Annars har det varit en lite jobbig tid för Johan det sista. Eftersom jag var/är lite orörlig med kass rygg så har Johan fått ta nästan alla hundpromenader själv. Alla har fått rastas en och en eftersom Stina löpt och det har tagit en massa tid. Johan är dock världen bästa och har inte klagat, men jag har kännt mig som världens sämsta matte... Det blir nog dock bättre bara jag får lite mindre ont. Nu kan de ju dessutom promeneras ihop igen eftersom Stinas löp är så gott som över!

Skriver snart igen!

/Linda