tisdag 22 mars 2011

Strul med agilityn...



Osäkert om det blir någon agility för Kingston. Lite trött på allt strul nu... Först fick jag meddelade om en tid, sen meddelades det om en ny tid och nu kanske det inte blir något alls... Får besked imorgon eller senast torsdag. Blir superbesviken om det inte blir något för vi har ingen annan kurs på gång. Av allt vi gjort så är agility det roligaste Kingston vet, så hoppas hoppas...

/Linda

söndag 20 mars 2011

Inte mycket nytt!


Det har inte hänt mycket den här veckan. Johan och Kingston har haft en liten kris ;-) som gått ut på att Kingston slutat lyssna på Johan vid inkallning... Johan säger att Kingston lyssnar bättre på mig för att jag är mer ondskefull :-), men jag tror att det rätta ordet är "mer konsekvent"! Kingston vet att Johan ropar både en, två och tre (ibland fyra) gånger när han vill att Kingston ska komma. Jag ropar bara en gång och sedan går jag ut och hämtar honom. Det gör att Kingston oftast kommer med en gång när jag ropar, medan han tar det lite mer lugnt (nosar, kissar, plockar upp en pinne...) när Johan ropar. Sen tränar jag mer med Kingston och jag har mer godis och roliga saker i fickorna när vi är ute. Det lönar sig alltså att komma när jag ropar. Det räcker att Johan ägnar lite mer tid åt Kingston så ser man på cirka en vecka att Johan blir viktig igen, och att Kingston rusar så fort Johan ropar på honom. Johan har ju mycket att träna med Stina så det är klart att Kingston kommer i andra hand i perioder.

Kingstons agilitykurs har blivit flyttad till 29 mars, vilket känns bra. Kingston går nu avancerad steg tre så nivån är ganska hög. Det ska bli superkul! Johan fick ju köra mest under förra kursen på grund av min rygg, men nu hoppas jag kunna vara med ordentligt. Vi har börjat repetera slalom och lite positioner för att vara i form till kursstart.

/Linda

söndag 13 mars 2011

Oj vilken promenad!


Idag gick jag upp klockan åtta för att ta ut Kingston och Stina på långpromenad. Precis när jag skulle gå bestämde jag mig för att ta hundarna en och en...som tur var... När jag och Kingston var på väg hem så hände det där som jag hatar!!! En av våra grannars hundar kom springande lös, en liten tibbe, och skällde och höll på. När det började skälla hörde hund nummer två detta, en jack russel, och kom springande till undsättning. Nu uppstod det härliga dilemmat att båda hundarna bestämde sig för att försöka småbita lite i Kingstons ben samtidigt som de försökte skälla iväg honom... Det gick sådär! Jag blev förbannad på småhundarna och Kingston blev väl inte jättearg, men han "boxersnackade" och slog på dem med sina tassar. Jag var så nöjd att inte Stina var med för då hade det nog blivit kaos. Kingston hade förmodligen riktat om sin frustration och vänt den mot Stina. Stina hade sagt åt honom och jag hade stått med ett kaos av fyra hundar, två av dem i koppel. Dessutom hade Stina med ett välriktat bett kunnat skada någon av småhundarna och det hade ju inte varit så bra. Hon trivs ju med de flesta hundarna, men småhundar som biter i tassarna är nog mer som små obehagliga råttor för Stina... men hon var inte med så det hela gick ändå bra. Jag förstår bara inte varför man har sina hundar ute själva nästan hela tiden när de både kan bli överkörda, eller hamna i bråk. Till slut kom hundarnas matte och hämtade in dem och vi kunde gå vidare. Kingston blev helt utmattad av allt kaos och somnade direkt när vi kom hem. Nu tittar han på skidor!

/Linda

måndag 7 mars 2011

Dags för hundarna att komma i form...!!!


Idag var jag och Kingston ute och sprang i 25 minuter. Det var första gången på länge som det gick att springa efter jobbet utan att stappla omkring i mörkret. Kingston tyckte det var kul, men var inte så intresserad av backintervaller. Vi sprang i kuperad terräng och körde även lite intervaller så både jag och Kingston är lite trötta nu. Kingston är nog mer trött än jag...nu är det dags för honom att bättra på sin kondition eftersom den alltid blir lite sämre under vintern. Han är ju inte med och springer på löpband så han blir lite otränad under vintern.

Stina har kört lite påvisande markering och ligger nu och tar det lugnt inför att jobba natt. Hon är ju den hund som jag oftast springer med så hon såg lite förvånad ut då hon inte fick följa med. Jag tar med henne nästa gång...eller så får jag med mig även Johan och då kan båda hundarna hänga på...vi får se!

/Linda

P.S Vår uppfödares hund Playen har fått somna in så vi säger "Hej då Playen! Leta upp Paso och hälsa från oss..."! D.S

tisdag 1 mars 2011

Dags för agility!!!


Idag när jag kom hem från jobbet låg det äntligen där...brevet från Hundakademin!!! I maj startar Kingstons agilitygrupp igång igen. Förra året kallades gruppen advance steg två, men nu hette den advance fortsättning. Kanske har de slagit ihop två grupper till en... Jag hoppas att det är många som väljer att gå kvar för gruppen var verkligen jättetrevlig! Det är en väldig blandning av ålder och storlek på hundarna och det gör det ännu mer givande. Har lite svårt för det där när vissa bara ska umgås och träna med människor som har samma ras. Jag tycker det är superkul med boxer, men det finns ju andra typer av hundar som är tevliga att studera. Även om Kingston ju är världens bästa hund (näst efter Paso som ju inte finns med längre...)!

Nu är det bara att vänta in våren och agilityn. Tills dess tränar vi vidare på främst lydnad och spår...lite saksök blir det också...

/Linda :-)