lördag 7 maj 2011

Agilityavslutning med bästa Kingston!






I tisdags var det avslutning på Kingstons agilitykurs! Vi avslutade i fint vårväder! Kursen består ju bara av fyra hundar och på sista dagen var alla på plats, inklusive vår instruktör Emma. Vi kämpade på ett tag med att bygga kvällens bana och det var ganska tydligt att det var ett tag sedan vi byggt bana. Vi hade nog kommit av oss lite. Emma fixade dock till det sista och sen var det banvandring. Det var ingen tjuvträning innan den här gången, så det gick inte att testa vilka vägar och val som var de bästa. Johan skulle köra med Kingston för första gången på den här terminen. Jag fick titta på och vara lite fotograf istället. Det syntes att Johan och Kingston inte tränat på ett tag, men det gick ändå jättebra! Det var dock lite förvirrande för Kingston när Johan försökte få honom att ta slalomhindret från fel håll... Ha! Ha! Som vi slitit med att fixa den ingången oavsett vilken sida jag står på och nu blev det kaos i huvudet på Kingston. Johan rättade dock till det!

Nu håller vi på och kollar om vi kan hyra banan och fortsätta träna ett tag till, fast utan hjälp av Emma. Jag har just mailat att det funkar för mig, även om jag nog missar första tillfället som då skulle vara 12 maj. Vi får se hur det blir!

Tog massa bilder i tisdags och några ser man ju här, men resten ska jag lägga in under "bilder" som ligger som länk till höger på sidan. Det blev en del fina bilder på alla hundarna (och deltagarna...)!!!

Hoppas att kursen fortsätter efter sommaren! Kingston tycker att det är det abslolut roligaste som finns. Dessutom har vi ju fått massa vinster av att träna agility - bra kontakt, balans för Kingston, aktivering av massa muskler, träning på att föra sig lös bland andra hundar och massa kul!!!

/Linda

söndag 1 maj 2011

Sista gången på tisdag!



Nu har Kingston snart gått klart sin agility avancerad steg tre (man måste ta alla tillfällen och tala om hur duktig han har blivit). På tisdag är det sista gången och det är väl tveksamt om det blir någon fortsättning...tyvärr!!!Vi är bara fyra i gruppen och jag kan tänka mig att det inte är ekonomiskt hållbart att ha en grupp med så få deltagare. Funderar på att gå med i Mölndals hundsällskap för att få låna deras agilitybana för träning, men har inte bestämt mig. Kingstons lilla bana på baksidan huset är lite liten...

Kingston har fixat kursen hur bra som helst. Han älskar det mer än något! Nu fixar han ju alla hinder och har koll på att han måste kolla var jag befinner mig för att veta vilket som är nästa steg. Då det blir fel är det ju nästan uteslutande mitt fel. Det är ju lätt att nästan slå ihjäl sig då Kingston kommer utflygande ur en tunnel och jag klumpat mig och står helt ivägen... Som sagt...sista gången på tisdag. Jag återkommer efter det med info kring vad vi hittar på härnäst. Förstod att det fanns önskemål om en tävlingsdebut i spår. Kingston har ju faktiskt spårat sedan har var väldigt liten och gör fortfarande, men det är ju brukslydnaden som ska sitta...hmmm...

/Linda