söndag 28 augusti 2011

Agilityn har startat!!!











































Då är Kingston igång igen med sin kurs. Riktigt kul! Vår grupp var ihopslagna med en annan grupp, men det visade sig att alla ändå gått ihop vid något tillfälle på någon kurs. Kursledare Emma var glad och påhejande som vanligt och Kingston tränade i par med Lillemor och Stella, också det som vanligt. Löptik var med och en okastrerad hane som Kingston träffat för länge sedan, men alla hinder är så kul så Kingston har inte tid med vare sig hanar eller löptikar. Grymt roligt att se!


























Imorgon är det dags igen. Idag vilar vi upp oss och laddar för imorgon:-)! Kingston har ändå haft fullt upp med alla orienterare som sprungit runt i vår trädgård... Stor tävling idag både för vuxna och barn och banan gick precis utanför tomtgränsen. En del sprang dock fel och hamnade då rakt på vår altan till Kingstons stora irritation. Efter att han förstått att man inte vare sig hoppar upp på staketet runt altanen, eller skäller på de som springer förbi, så satte han sig och betraktade alla. I nästan två timmar satt han på olika ställen och tittade fascinerat på alla som sprang förbi.


























Nu tittar han på friidrotts-VM och softar!


























/Linda

fredag 19 augusti 2011

Agilitydags!!!













Kingston är lycklig för på måndag börjar hans agilitykurs igen! Kingston har tränat agility i ett par år nu och han tycker bara att det blir roligare och roligare. Det kan ju ha något att göra med att hans matte och husse blivit lite bättre och inte är ivägen för hans framfart lika ofta nu. Funderar på att repetera lite "trampaövningar" i helgen, eftersom han började slarva lite med kontaktfälten innan sommaren. Återkommer med bild och inlägg efter måndag!














/Linda :-)

tisdag 16 augusti 2011

Ännu en dag i löpningens tecken!







Johan gav sig ut med båda hundarna strax efter klockan nio. Kingston såg lite skeptisk ut, men följde sedan glatt med. Efter dryga femtio minuter kom de hem igen. Önskar så att jag hade kunnat följa med, men ryggen är inte hundra. Jag får vara glad att jag kunde springa med dem hela semestern! Johan såg lite förgrymmad ut när han sprang uppför vår backe vid huset... Kingston hade tydligen gett sig av på en liten egen runda och varit borta typ fem minuter i skogen. Den lilla busgrisen! Han passar på när han är med Johan :-)!!! Kingston och Stina var inte lika trötta idag, men de lär bli det när de förstår att vi ska ut och plocka blåbär om några timmar. Vi har också tittat på möjligheten att följa med Kingstons uppfödare Ingrid "Enchanter's" till Alvesta 4 september, men det ser mörkt ut pga Johans jobb. Lämnar dock hundraprocentigt besked ikväll! Kingston säger dock att han känner sig extra snygg nu när han fyllt fem år, men undrar vad som händer med hans brukskarriär. Han tycker att han är världens mest tränade boxer som aldrig tävlar...märkligt...










/Linda

måndag 15 augusti 2011

Promenad utan Johan och Stina!



Idag åkte Stina till jobbet för första gången på fyra veckor. Hon var lycklig! Johan var lite mindre lycklig... :-) Jag och Kingston gav oss ut själva på en skogspromenad. Kingston var helt knäpp och trodde att han skulle spåra någonting så till slut blev vi nästan ovänner... Han var likadan igår och då trodde jag att Johan skulle slänga ner honom i sjön. Efter ett tag förstod jag dock var det var som var så spännande. Det är orienteringstävling om någon vecka i "vår" skog och nu hade de varit och fixat med fler kontroller, det gör man inte ostraffat i Kingstons skog. Till slut fattade Kingston att vi var ute på promenad och började bära lite pinnar istället och komma till mig lite då och då för gos (okej han visste att jag hade godis...). Nu har han ätit och är trött. Det är jobbigt att springa i blåbärsris!






/Linda

söndag 14 augusti 2011

Hemma efter nästan tre veckor i Halland!



Hundarna har haft det grymt bra i Halland. De var en vecka på fantastiska Ysby hundpensionat. Det är nog fjärde gången de är där, även om det inte brukar vara en hel vecka. Nu var det skönt både för dem och oss:-)! Väl tillbaka i Skummeslöv förvånades de över att vi byggt en altan runt friggeboden och att det var så att säga "deras" altan. När de inte var med oss, eller ute på äventyr, eller ute på annat låg de och slappade på "sin" altan. Ibland var Kingston tvungen att skälla till om någon alldeles speciellt besvärlig hund gick förbi på gatan, men oftast kikade han bara genom staketet. Han blev lite förgrymmad på några inlinesåkare också som tog vätskepaus utanför vår trädgård. Han valde dock sina tillfällen och såg till att jag eller Johan inte var där och kunde säga till honom. Han blev alltid lika förvånad då han upptäckte att vi sett och hört honom även om han inte sett oss.-)! Altanen var i alla fall en hit för hundarna och för oss!






Väl hemma i huset i Lindome har hundarna kollat av sin skog, trädgården, sjön, lite favoritslingor och skrämt bort några rådjur. De sov de första dygnen efter att vi kom hem, som de brukar, men nu är de sig själva igen. Idag står det nog löpning på schemat för i alla fall Stina.






/Linda

fredag 5 augusti 2011

Folke!



Såhär funderar Kingston på att se ut om fem år, alltså när han fyller tio!!!






/Linda