tisdag 27 september 2011

Kloklippningstrauma och agilityavslutning!







Idag har det varit en traumatiskt dag för Stina! Hon har fått sina klor klippta av Johan, vilket är ungefär som att bli avrättad enligt Stina. Att hon har svarta klor som det är lätt att klippa för hårt underlättar inte direkt heller för om man klipper så det gör ont, då blir hon tokig. Nu är det ju trots allt så att det inte är Stina som bestämmer och det är bara att få Stina att förstå att idag klipper vi klor- oavsett om du rullar runt, gör märkliga ljud, backar bort eller nåt annt trick. Nu är det i alla fall gjort. Kingston sov under tiden hans klor klipptes då han har ett mer avslappnat förhållande till kloklippning...










Igår var det sista gången för den här terminen på Kingstons agilitykurs. Han och Johan körde den här gången, precis som sist. Kingston briljerade och var superduktig! Speciellt kul är det att se att han söker hinder och ögonkontakt för att se vad som gäller. Han tar slalom oavsett vilken sida man befinner sig på, även om han fortfarande är beroende av att man springer bredvid. Om man själv vill rusa förbi för att visa på nästa hinder så dras han gärna med. Det blir något att jobba på till våren då vi naturligtvis fortsätter. Nu är det ju flera år vi hållt på och Kingston tycker att det är exakt lika kul varje gång. han bryr sig inte om vädret, andra hundar eller nåt annat förutom sina hinder! Otroligt roligt att se!










Det var dagsläget för hundarna just nu!










/Linda :-)










fredag 9 september 2011

Heldag i septembersolen!































Efter en heldag i skogen vid sjön sover hundarna som små grisar! Vi promenerade i drygt två timmar och hundarna lekte, bar runt pinnar, blev lite ovänner, badade en massa och hade en grym hunddag. Underbart väder med sol och blå himmel. Vi tog till och med en liten solpaus vid sjön på vårt bästa badställe, men förutom hundarna var det väl ingen som var sugen på att bada.






















I övrigt är Kingstons agilitykurs i full gång. Vi missade ett tillfälle pga tokregn och åska, men i måndags var vi där igen. Slalomingångar och en handlingsövning stod på schemat. Kingston var grym på slalomet. I handlingsövningen krockade Johan och Kingston vid ett tillfälle så Johan ramlade. Det tyckte Kingston var rätt kul så han hoppade lite på Johan när han låg ner...






















Stina har tävlat i polisens klubbmästerskap. Hon var grym i spåret, men saksöket gick helt åt helvete... Sök, lydnad och skydd gick relativt okej. Det var roligt att se att hon busade till skyddet lite genom att inte släppa ärmen, vilket typ aldrig hänt innan. Busgrisen! Johan var sådär lagom nöjd!






















Det var allt för nu!






















/Linda