torsdag 19 februari 2009

Nu är det massa kul som händer!!!


Paso har varit på en liten utflykt hos Johan Axell den här veckan. Han kommer tillbaka på söndag. Stina jobbar och jobbar! Idag flög hon helikopter och var precis lika cool som vanligt. Kingston har fullt upp med sina kurser. På lördagarna går han hos Hundfixaren i Väst(Erling) och förra helgen gick han en intensivkurs hos Hundakademin. Den kursen fokuserade mycket på att man själv skulle tänka mer som en hund. Väldigt, väldigt bra kurs. Instruktören Roger var helt grymt bra! Kingston fick arbeta mycket med sin lite kaxiga attityd, som ju är just en attityd. Det var mycket koll på svansföring och annat. Under teoripassen låg Kingston fint bredvid oss i en liten sal där alla hundarna var med. Det var åtta hundar med på kursen. Kingston var lite sur på bulldoggen August som låg ganska nära när vi hade teori, men Kingston förstod till slut att det inte var hans uppgift att skrämma bort August. Vi tränade väldigt mycket utan koppel och det gick otroligt bra. Kingston har ju en bra grundträning inom lydnad, men hans utmaning här var att fokusera på oss och inte alla andra.

I början av mars ska Kingston börja en nybörjarkurs i agility. Jag kan absolut ingenting om agility, men jag ser det som ett utmärkt sätt att få bra kontakt och framför allt ha kul. Hoppas att vi båda ska tycka att det är roligt. Vi ska också gå en heldag med Roger där fokus är på att få hundarna att förstå att alla kommandon gäller jämt, oavsett eventuella störningar. Det blir ett utmärkt sätt att öva på sin egen timing och att få feedback på hur vi jobbar. Dessutom är det ju olika hundar på alla kurser och det är kanonbra. Sist hos Hundfixaren i väst var jag väldigt nöjd, men tyvärr smet en hund iväg och flög på Kingston. Det gick bra, men det var synd för det var det sista som hände på en väldigt trevlig dag. Nu i helgen är jag på SPA och Johan ska gå istället. Det ska bli spännande att höra hur det gått när jag kommer hem.

Så det händer alltså en hel del, men så kan det vara. Kingson stromtrivs! Vi hade besök från Karlstad också och Kingston blev lycklig när hans extra hussar Bosse och marcus dök upp.

/Linda

Inga kommentarer: