måndag 7 september 2009

Sökträning...

Idag har jag kört lite sök/markeringsträning med hundarna. Stina har ju kommit lite längre än Kingston, så jag körde henne först med en vallad korridor och en ovallad. Eftersom jag var själv så fick jag hänga ut två jackor.
Stina gick ut bra och jag fick en förvånansvärt bra skallmarkering. När vi tränar på jobbet så har vi belönat ute hos figuranten, men nu gick jag ut till henne och belönade från jackan med klick och boll. Andra skicket i ovallat fick jag skicka om. Hon drog iväg vänster, men i andra fick hon jackan i vind och även här en bra anskällning.

Kingston startade som han alltid gör - med en rivstart. Ut till jackan i korridoren och sedan stod han bara och kollade på jackan innan han började morra på den.... :) Efter lite hjälp kom han igång och sedan belöning från jackan. Andra jackan i "Stinavallat" gick det bättre. Han for ut rakt och sedan försökte han först skall ner jackan som ni kan se på bilden...efter att jag börjat närma mig så började han först morra, gurgla och sedan kom skallet...belöning från jackan med boll och sedan fick han "boxerspunk"... Nu ligger de och sover.
Jobbar natten med Stina och ikväll tror jag det bli magiskt med många biltjuvar som springer från bilar rakt ut i terrängen... :)
3 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattar ihjäl mig!!! Bra bild! /Linda

Helena, Puma och Tisla sa...

"Ge mig jackjäveln för fan!" säger Kingston. ;)

Anonym sa...

Syns att han lärt sig av de Värmländska björnarna. Kan man inte klättra får man knuffa ner trädet. Fler besök i värmland och han blir en jätte bamsing till björn. Mvh Andreas.