måndag 18 januari 2010

Gör vi ingenting med våra hundar...!!??





Jo man kan ju verkligen undra vad vi gör med våra hundar nu för tiden, om vi överhuvudtaget gör något...naturligtvis gör vi det! Det har dock inte dokumenterats lika flitigt det senaste. Under julen hade vi storslagna planer men på grund av sjukdom i min familj fick vi tillbringa många dagar på sjukhus istället. Den som tyckte det var mest tråkigt var nog Kingston. Stina var på sitt favorithundpensionat i Ysby under julen, när hon inte jobbade, och Paso gillar ju när det händer lite lagom. Kingston tyckte dock att det blev lite segt, vilket han bland annat visade genom att köra "anfall är bästa försvar" när han var lös på promenad med Paso. Paso må dock vara gammal, snart tretton, men Kingston tycker att han är så läskig att han ibland måste försöka skrämma Paso först...innan Paso hinner skrämma honom. Det slutade dock som vanligt... Jag blev tokarg för att de bråkade och två stora hanar flög åt var sitt håll...okej inte riktigt, men inte långt ifrån. Resten av promenaden gick i en något disharmonisk stämning, men ingen vågade bråka, och Paso var fortfarande chef.

Stina har ju jobbat och tränat en del så hon tyckte nog att det var skönt på pensionatet. Kingston var som sagt lite uttråkad, men han njöt ändå av att få gosa med hela familjen och få vara i centrum lite. Naturligtvis arbetar han flitigt med sina "trampaövningar" inför stundande agilitysäsong, vilket ska bli superkul. Han fick ju riktigt till det på slutet och det ser så fräckt ut när han kör slalom och liksom fattar vad han ska göra. Tyvärr har det varit för kallt för att vara ute och springa, vilket både jag och Kingston saknat. Han har dock fått utforska sin nya skog i ett lugnare tempo. Det finns så mycket fin skog, och hur mycket promenadmöjligheter som helst, att det aldrig verkar ta slut. Kingston kör också lite övningar med skallmarkering med Johan, vilket går framåt. Själva kör vi mest lydnad just nu, förutom aktiveringsövningar där han får använda sin lilla nos.

Paso har fått ännu en hot spot...märklig hund. Han måste ha någon form av svenskt rekord när det gäller detta. Det är tur att jag är expert på att fixa till det. Den här gången krävdes det lite medicin, men vi fixar det också.

Återkommer snart med info över planer till våren. Johan har tydligen vissa planer med både Kingston och Stina...

/Linda

1 kommentar:

Affe sa...

Vi har saknat att läsa om allas äventyr, då framförallt Kingston. Affe ligger i hårdträning nu efter utmaningen som kom med posten! :-D Vi tackar dock för det fina kortet!
Kramar Linn, Andreas och Affe