söndag 16 maj 2010

Debut i lydnadsklass 1...Så har det då skett! Den efterlängtade debuten i lydnadsklass ett. Resultatet?! Ja det var ju ingen succé, men det var en början. Om man ska titta på det positiva att ta med sig så var det att platsliggningen fungerade perfekt. Kingston fick ligga längst ut, vilket också passade honom bra. Han brukar aldrig resa sig upp när vi tränar, men man vet ju aldrig. I ettan känns det som att allt kan hända!!! I stället var det faktiskt en hund i klass tre som tyckte det var kul att leka lite med de andra deltagarna under platsligningen. Lite ovanligt ändå!

Det var Johan som tävlade med Kingston denna debutdag och de var ungefär lika trötta båda två eteråt, Kingston var kanske något tröttare. Johans föräldrar kom och tittade och det var kul! Kingston före detta instruktörer, Nalle och Annelie Oscarsson, var också där. De tävlade själva, men tittade också lite på Kingston. Nalle förklarade dessutom för Johans föräldrar hur det hela gick till. Tillbaka till tävlingen... Kingston tyckte inte att läggande och ställande under gång var något han var road av så där blev det nollor. Naturligtvis blev det då svårt att nå några höga poäng... Det syntes redan när Johan och Kingston kom in att Kingston var ofokuserad. Han såg ungefär lika pigg ut som efter en hel utställningsdag i alldeles för varmt väder. Johan kämpade dock på och fick med sig Kingston i perioder på linförighet, men mest funderade Kingston på annat där. Inkallning och hopp var det Kingston gjorde bäst med 9,5 i betyg, men han var även där något slö och ofokuserad. Det märks att vi tränat för lite på brukshundsklubben och att han blev trött av alla intryck. Nu är vi i alla fall igång och Johan är redan anmäld till två lydnadstävlingar till i juni. Spännande!

Nästa helg är det boxerspecial i Lerum. Det ska bli kul för då ska Kingston även exteriörbeskrivas och om det går som det borde ;-) så kommer han få titeln KORAD. Det vore riktigt fräckt faktiskt! Har även letat spårtävlingar, han är ju ändå en brukshund, men det får vänta tills efter sommaren. Hoppklass i agility är också något det ska bli kul att debutera i. Han älskar verkligen agility. Det är dessutom grymt bra för kontakten, vilket ju är trevlig bonus. Återkommer snart med mer info.

/Linda

P.S. Har inga bilder från tävlingen än. Lägger istället in en från agilityträningen, och en på Kingstons brorsa Bosse (med matte Åse) D.S.

Inga kommentarer: