onsdag 10 december 2008

Snart är han här...Kingston!!!
Nu börjar det verkligen närma sig Lucia och med det Kingstons återkomst!!! Vi åker upp till Karlstad på lördag och stannar till söndagen. Kingston har ju varit borta i fyra månader så det känns lite läskigt. Sist vi hälsade på blev Kingston otroligt glad och det kändes tungt att lämna utan att ta med honom tillbaka. Han har det verkligen jättebra där, men det var ändå svårt. Vi tar med oss Stina, Johans polishund, när vi hämtar honom. De älskar varandra så det blir nog ett kärt återseende. Paso får vara hemma hos hans andra husse medan vi är borta. Paso kommer nog tycka att det är sådär att Kingston kommer tillbaka igen.
Paso fyller tolv nästa år och han tycker att Kingston är lite väl okontrollerad i vissa situationer...till exempel när Kingston springer förbi med världens störtsa pinne så att Paso får den rakt i huvudet. Stina gör exakt likadant, men hon är tjej och då förlåter Paso det mesta. Han leker gärna med Kingston också, men måste skälla på honom lite då och då. Det går nästan alltid bra, men det har varit tillfällen då Kingston vägrat "ta någon skit". En sådan gång slutade hos veterinären för Kingston då han fick sy ihop runt sitt öga lite...vi ser helst att det inte händer igen!!! Kingston har aldrig lyckats mer än att dregla ner Paso lite, men Paso har ju en lång nos och den gör liksom lite mer skada. Vi hoppas dock på att undvika sådana situationer. Vi får skola ihop dem igen och då utan Stina. De älskar ju båda henne och det blir nästan som ett köttben som de båda vill ha...strid alltså!
Idag har jag uppdaterat mig lite på boxersidor och förberett mig på att bli boxermatte igen. Min ambition är att debutera med Kingston i spår och lydnad nästa år. Det ska bli fantastiskt kul att försöka nå dit! Johan tänkte tävlat med honom i lydnad i en liten tävling i Laholm precis innan han blev biten av Paso vid ögat och det fick ställas in. Nu gäller det att få igång allt igen och dessutom med mig. Under tiden då Johan fortfarande hoppades på Kingston som tjänstehund var det nästan bara Johan som tränade honom. När Kingston var liten tränade vi honom tillsammans jämt, men nu kommer det nog bli mest jag. Johan har ju Stina, som ju blev färdig polishund för ett par veckor sedan, att träna med. Hon är väldigt duktig på att spåra och Kingston har också lite talang för det så det blir kul att köra ihop. Vi har ju gått spårkurser med Kingston och tränat mycket spår så det är något Kingston kan. Nu gäller det bara att få till allt som ska stämma på tävling. Våren 2009 känns som en bra start! Bättre sent än aldrig!
Skriver snart igen! Hälsningar Linda!

Inga kommentarer: