söndag 4 januari 2009

2009 borde vara hundens år!
I år är det Oxens år enligt den kinesiska kalendern, men med tanke på alla projekt vi har för hundarna i år så borde det vara hundens år. Jag och Kingston börjar kurs här i slutet på januari. Vi ska gå en kurs hos Hundfixaren i väst. Det ska bli superskoj! En ganska basic kurs, men jag är mer ute efter själva träningen i grupp än av själva momenten. Kursen hålls cirka två minuter från oss så det blir perfekt! Bra med lite nya hundar och lite "störningar" som Kingston inte är van vid! Vi ska även gå en kurs på Hundakademien i februari och det ser vi också fram emot. Då är det dock en helgkurs bara så det blir lite mer intensivt.


Vi kör mycket kontakt och vardagslydnad nu och det går riktigt bra. Han har verkligen mognat under tiden han varit borta i Karlstad. Jätteroligt! Samtidigt är det lite sorgligt att vi missat så mycket... Det var roligt att börja spåra med Kingston igen också. Det märks att han älskar det och själva spåret är roligare än eventuella apporter. Vi får jobba på det!


Idag var vi ute och sprang med hundarna i skogen. Vi körde "Off road" så det var lite krångligt ibland för mig och Johan, men det gick bra! Perfekt att köra lite terräng för oss och hundarna kan ju vara lösa hela tiden. Både Stina och Kingston var riktigt trötta efteråt.


Stina har ju annars fångat sina första tjuvar och Johan hoppas nog att hon tar några nya i natt. Just nu sover alla djur och Kingston snarkar som en liten gris. Skriver snart igen!


/Linda

Inga kommentarer: