tisdag 30 december 2008

Gott nytt år från hundarna!

Vi har tillbringat sista veckan i Skummeslöv hos mamma. Fantastiskt tycker Kingston att man kan springa på en sandstrand och nosa på allt. En strand som dessutom typ aldrig tar slut. Idag gich vi cirka 45 minuter på stranden mot Båstad och sedan samma sträcka hem. Det var soligt, kallt och jättefint! Stina och Paso är med Johan i Göteborg, men de kommer imorgon. De har varit här över jul, men var hemma för Johan och Stina skulle jobba. Hon spårade visst upp några tjuvar i natt. Skoj tyckte Johan!!!

Kingston tycker det är ganska skönt när de andra hundarna är borta för då behöver han inte sova i sin bur. I natt hade han visst hoppat upp i sängen...märkligt...;-) När Stina är tillbaka så blir det full rulle igem. Otur att hon skulle löpa just över jul. Det fungerar ju inte så bra med två hanar och en löptik tillsammans så hon har fått bo uppe hos mamma. Mamma tyckte att Stinas gigantiska bur passade in perfekt i julpyntningen!!!

Annars har vi haft en del kul med hundarna under jul. Kingston har fått spåra igen och han var helt lycklig och naturligtvis jätteduktig. Han har också övat med Stina på passiv markering och det tyckte han var sådär roligt. Varför ska man lägga sig och påvisa ett föremål när man kan ta det och hoppa på det, eller kanske bara bita lite i det?! Till slut fattade han och då blev det kul igen!

Han har också varit duktig på att möta både hundar och hästar. Han lyckades dock hamna i en liten konflift med Paso när en liten pipleksak dök upp i trädgården. Paso anser ju att alla saker är hans och Kingston likaså. Stina kan ju sno deras saker, men hon är ju tjej... I alla fall tyckte Kingston att det var en bra idé att hoppa på Paso, vilket bara resulterade i att Kingston fick ett sår på läppen. Sen var han rädd för Paso och ville inte sova i Friggeboden om den gamla, dumma och förvånansvärt snabba hunden var där. Men nu är de vänner igen...

Nu ska jag gå och fixa lite inför imorgon. Önskar alla ett gott nytt år!

/Linda

P.S Jo Bosse, vi har faktiskt köpt ett Flexikoppel eftersom han vant sig vid detta i Karlstad! Han älskar det och går jättefint! Nu vill Stina också ha ett! D.S

Inga kommentarer: