onsdag 8 april 2009

Agilitykollaps...


Idag har vi varit på Kingstons agility. Det blir roligare och roligare! Förra veckan fick vi börja med kombinationer och idag fortsatte vi med det. Det verkar som att Kingstons favorit är däcket och tunneln. De vanliga hoppen suckar han lite åt, men han gör det om man ber honom snällt... han var också grym idag på sin "trampaövning". Han har lärt sig att trampa på en musmatta när jag säger trampa, och nu fixar han det även när mattorna ligger på balansbommen. Man gör så eftersom hundarna måste sätta tassarna på kontaktfälten på vissa hinder och det är perfekt att öva det med mattor. När hundarna väl fattat så fasar man naturligtvis ut mattorna och hunden förstår ändå. Kingston gillar det momentet.

Idag var vi väldigt få i gruppen och det gjorde att man fick väldigt mycket tid på alla hinder. Jag tog många pauser, men uppenbarligen inte tillräckligt många. Kingston var helt väck i slutet, en riktig mental kollaps. Nu sover han så djupt att inget kan locka honom att vakna. Han får sova vidare tills det är dags för kvällspromenaden. Skönt att se en lycklig och trött boxer.

Fick mail av Kingstons uppfödare, Ingrid från Enchanter's. Hon påminde om de boxerspecialer som kommer. Vi ska ställa i Lerum och på Boxer-SM i alla fall. Det ska bli kul för det var så länge sedan. Jag ångrar fortfarande att vi inte ställde på My dog i år. Sen hade jag ju tänkt att få till någon lydnads- eller spårtävling också, men det verkar segt...inte från Kingstons sida utanfrån min sida. Vi tränar mycket ihop och han har blivit jätteduktig. Vi fick beröm på agilityn för att det märktes att vi kört mycket lydnad. Kingston har också blivit bättre på att sköta sitt och inte störa sig på alla andra hundar. Vi har jobbat stenhårt med det. Mycket nöjd över resultatet.

Nu ska jag äta lite mums och bara ta det lugnt. Återkommer efter påsk. Glad påsk till alla som läser detta!

/Linda

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa bilderna!

Anonym sa...

Vad nöjd han ser ut!!!

Helena, Puma och Tisla sa...

Glad påsk till er alla fyra i familjen!

Anonym sa...

Vad duktiga ni är!!! Kämpa vidare=) Kramar lillasyster=)

Anonym sa...

Glömde, riktigt fina bilder=)=)