lördag 25 april 2009

Nu är det fortsättningskurs som gäller!


Kingston har just avslutat sin grundkurs i agility. Det gick strålande bra! Sista gången fick vi testa alla hinder, förutom vippbrädan, i en enkel bana i formen av ett U. Det var jättekul! Kingston har börjat lyssna på de kommandon jag använder för varje hinder, och till och med snegla lite ibland åt mitt håll för att kolla vart han ska. Synd bara att jag klumpar mig ibland och springer in i honom, eller säger fel hindernamn, eller säger namnet för sent eller gör något annat mystiskt. Fortsättningen börjar den sjunde maj och den ska vi naturligtvis gå. Instruktören Emma på Hundakademien är grymt bra, och de andra i kursen är jättetrevliga. Det ska bli skoj!

Vi har också spårat med Kingston och även det gick bra. Han hade lite svårt med övergången från skog till öppet fält, men han löste det själv. Det är roligt att se att han litar på sig själv och att han tar sig tid att fundera och inte bara rusar iväg. En liten spårgris är han allt.

Lydnaden går också bra! Han tycker inte att det är hans favoritgren, men han jobbar på ändå. Han har också blivit riktigt duktig på att ignorera hundar som går förbi och till och med hundar som skäller argt på honom. Han är ju ingen skällig hund, men har ju spänt upp sig och hållt på men nu verkar allt falla på plats. Han börjar ju bli stor nu.

Annars leker han mest med Stina och morrar lite åt Paso, men mest är det faktiskt Paso som försöker bråka lite.

/Linda

2 kommentarer:

Anonym sa...

Perfekt nu att hundburen är färdig när vi kommer med vår kära Max=)
Du har fullt upp med hundträning, själv så står det rätt stilla.. Jobbar mest hela tden... Inte mycket tid till annat...
Vi ses snart!! Kramar Cissi=)

Anonym sa...

Älskar kommentarer! Tack, tack!Max är så välkommen!