tisdag 27 april 2010

Kingston på nya äventyr!

Det har ju varit lite segt med uppdateringar, men nu tänkte jag att jag ska skärpa mig. Nu när den kära uppföraren Ingrid (eller mamma som Kingston kallar henne...) inte längre finns på facebook, måste ju även hon få bli lite uppdaterad!!! I helgen var Kingston i Örebro för att göra sitt MT, för att förhoppningsvis bli KORAD i slutändan. Det var fantastiskt roligt att se hur Kingston utvecklats mental sedan han gjore sitt MH, men också sedan han genomförde sitt L-test. Nu var det ingen hund som satte sig bakom husse och skällde vid "dumpen". Istället var det en hund som bara tittade till och sedan gick rakt fram och luktade lite på overallen. Bra gjort! Överhuvudtaget så hade helt klart Kingstons självständighet utvecklats i positiv riktning, inte för att han någon gång varit osjälvständig. Han hamnade till slut på 505 poäng av 600 möjliga, vilket ju är en jättebra poäng. Flera av hans "släktingar" gjorde också sina MT den här helgen och alla var jätteduktiga. En riktigt bra helg för hundarna och naturligtvis för Ingrid och Enchanter's. Nu ser vi fram emot exteriörbeskrivning i Lerum så att Kingston kan gå runt och skryta med titeln KORAD. Håller tumarna för det. Som Kingston själv säger..."Jag har ju faktiskt vunnit öppna klassen en gång. Jag är snygg!"

I övrigt så är det full rulle med hundarna. Stina har precis börjat löpa, typ igår. Det är ju lite halvjobbigt när man har två hanhundar som inte direkt älskar varandra. De blir ju inte direkt mer gulliga mot varandra med en löptik i huset... Paso blir förbannad bara han ser Kingston! Som tur är så är det ingen av hundarna som blir tokig runt löptikar...den här gången... Paso är lite mer gnällig, men annars märks det inte mycket. Han har annars blivit riktigt tokig någon gång när Stina löpt, men han är ju så gammal att han väl inte orkar anstänga sig.

Imorgon ska Kingston börja sin avancerad steg 1 i agility. Tyvärr har jag jätteont i ryggen så Johan får hoppa in och köra i mitt ställe. Jag ska i alla fall kolla på och kanske ta lite kort. Jag har i alla fall kört lite hopp och slalom med Kingston i trädgården och det fungerar bra. Ska bli kul imorgon!

Hörs snart igen!

/Linda

1 kommentar:

Andreas sa...

Kingston e grym! Han e saknad den lilla grisen.
Han måste lära lill kusinen hur man gör för att få så bra poäng. Affe har lärt sig genom studier av kort hur man sover i soffor så den lektionen behöver inte Kingston ge. :)

Kramar från Andreas, Linn och Affe.