söndag 9 maj 2010

Allt och inget!
Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Det bästa som hänt är att Stinas värsta höglöp är förbi. Idag kunde hon och Kingston leka tillsammans igen utan att det blev fokus på att göra lite nya hundar. De nosade av varandra, och även om Kingston visade lite intresse så var det snabbt förbi och sedan var det pinnar och bus som gällde. Just nu ligger alla hundarna och sover som små grisar. Vi har haft vänner hemma idag på lite brunch och det tar ju lite energi av hundarna att nosa av allt och kolla så allt är som vanligt hemma efter att gästerna har gått. Eftersom lilla tibbetjejen Asta var med så fick Stina och Kingston hålla sig undan. Stina ser ju tikar mest som något onödigt på denna jord och Kingston är lite för intensiv för Asta. Paso var dock med lite, men Asta bad honom dra och sen var den leken över.

Kingston har fortsatt med sin agilitykurs! Bilderna är från förra gången. Kingston tycker att det är så oerhört roligt. Nu kör vi slalomingångar hemma i trädgården och extern belöning. Funkar bra! Johan har också kört en del lydnad med Kingston, vilket Kingston inte tycker är lika kul men om belöningen är bra så hänger han på och är riktigt duktig.

Den 23 maj är det boxerspecial i Lerum och då ska vi vara med. Boxerkillen Alf "Affe" kommer ner och bor hos oss och han ska också vara med. Det ska bli kul att se om Kingston kommer att hata honom... Vi får ta en härlig koppelpromenad i skogen och sen får vi se om de kan hälsa under ordnade former. Kingston kan ju leka med de flesta om bara introduktionen sker på rätt sätt. På förra agilityträningen utvärderade vi veckans pass inomhus och då låg Kingston precis bredvid en hane vid namn Bilbo som går samma kurs. Det gick jättebra. Vi har ju jobbat mycket med just Kingstons reaktioner kring andra hanhundar och nu ser man att det jobbet, plus att han mognat, gett resultat. Roligt!

Annars har det varit en lite jobbig tid för Johan det sista. Eftersom jag var/är lite orörlig med kass rygg så har Johan fått ta nästan alla hundpromenader själv. Alla har fått rastas en och en eftersom Stina löpt och det har tagit en massa tid. Johan är dock världen bästa och har inte klagat, men jag har kännt mig som världens sämsta matte... Det blir nog dock bättre bara jag får lite mindre ont. Nu kan de ju dessutom promeneras ihop igen eftersom Stinas löp är så gott som över!

Skriver snart igen!

/Linda

Inga kommentarer: