torsdag 12 mars 2009

Agilitydebut och semesterplaner!!!

Kingston är ju en mycket upptagen hund som alla kanske förstått. Han tränar flitigt på allt möjligt just nu. Förra lördagen avslutade vi en lydnads- och aktiveringskurs. Kingston har ju redan gått lydnadskurser, men det är alltid kul med nya instruktörer och nya hundar. Kingston jobbar en del med sin attityd(jag är störst och vackrast och har högst svans...) och det har gått utmärkt. Vi har också påbörjat en agilitykurs med Kingston och det verkar hittills vara en hit. Kingston tyckte att det var hur roligt som helst, trots att vädret var fruktansvärt vid första passet. Det var en löptik med, men Kingston hade full fokus på mig och alla roliga hinder. Han lyckades också ha en normal svansföring och kunde slappna av med de andra hundarna. Instruktören såg att vi tränat mycket tävlingslydnad(även om vi aldrig tävlat) och jag fick lite problem när Kingston skulle ta hinder på min högra sida. Han tycker ju att vänster sida är rätt och förstod inte vad jag ville alls. När vi skulle prova slalomhindret tittade han på mig som att jag var galen. Det kommer bli så spännande att fortsätta med detta. Johan blev också sugen och kanske Stina kommer bli en polishund med agility som specialitet...varför tävla i skydd som alla andra!!!

I helgen ska vi vara hundfria, tror jag i alla fall. Paso ska vara hos sin andra husse och Kingston ska vara hos en kollega till mig som heter Eva. Jag hoppas det går bra för det är inte alltid så lätt att få hundvakt till en så stor hund som Kingston. Många av våra vänner kan inget om hund, eller är allergiska eller har små barn och tycker att det känns jobbigt och så vidare. Vi har ju dock våra kära Karlstadsvänner som gärna hade haft Kingston för alltid, så de får man passa sig för...kanske kommer och stjäl honom en vacker dag. Johan har ansvar för att fixa hundvakt till Stina så vi får se hur det blir... Vi ska på schlagerkväll i Alingsås och äta supergod mat och dricka avancerade vinsorter. Skriver mer om detta på min blogg.

För sommaren planerar vi också att vara nästan hundfria under i alla fall två veckor. Det finns ju de som aldrig vill vara ifrån sina hundar, men vi tillhör absolut inte den skaran. De får så mycket tid tillsammans med oss att de gärna får vara någon annanstans ett tag. Då ska vi åka på SPA, leta mystiska inredningsbutiker i södra Sverige, sola, bada, träna och bara göra ingenting. Paso frå dock vara med. Om han lever till sommaren så ska han vara med oss. Han är tolv och behöver också semester från de andra två grisarna. Nog om detta. Nu ska jag jobba!

/Linda

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket roligt som händer hemma hos er!! Både hundarna och ni har fullt upp=)=)
Roligt för dig och Kingston att ni hittat er gren, både roligt och strängt=)
Hade verkligen varit kul om Stina börjat hon med.. Annorlunda och roligt med polishund som kör agility.. Klart dom ska börja.. Max kanske gör agilitydebut han med efter att hans allergiutredning är över..
Låter som en bra och välplanerad semester!!=)
Jag och Dan ska ha 3 veckor semster i Augusti..
Många kramar och krya på dig kära storasyster så vi kan ses på söndag!!=)